Penedès Marítim TV

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Éxit de la pedalada popular a favor d'un transport més sostenible

190 persones participen en la 8a pedalada de la Setmana de Mobilitat que es celebra a Cunit. La Pedalada va representar un estalvi de 177,65 Kg. de CO2.

Cunit ha celebrat per vuitè any consecutiu la pedalada popular, que s’inclou en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb un gran èxit de participació que es reflecteix en el total de 190 persones, entre infants i adults que han pedalat aquest diumenge en favor d’un transport més sostenible, demostrant els efectes positius de la mobilitat amb bicicleta en contraposició a l’ús excessiu del cotxe i la moto. L’activitat se celebra conjuntament amb més d’un centenar de municipis de Catalunya
El nombre de inscripcions van ser de  190 persones. Comptabilitzat sobre el nombre d’inscripcions la Pedalada va representar un estalvi de 177,65 Kg. de CO2  fent aquests desplaçaments en bicicleta en lloc de fer-los en vehicles a motor.
La pedalada va recórrer un circuit de 6 km de longitud pels carrers del nucli urbà i del Passeig Marítim. Va ser una diada lúdica i divulgativa per conscienciar al població i sobretot als infants de la idoneïtat de fer servir mitjans de transport sostenibles com la bicicleta pels nostres desplaçaments pel municipi.
El regidor de Medi Ambient, Toni Martínez, ha estat l’encarregat de donar la sortida de la pedalada, des de la Plaça de la Vila, i ha animat els participants a fomentar aquesta pràctica. Sota el lema 'Aire net - Fes el pas!', les poblacions que s’han adherit a la Setmana de Mobilitat pretenen conscienciar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la de les noves formes de mobilitat, alleugerint l’ús del cotxe en favor d’un transport més sostenible. Martínez ha explicat que 'canviar el model de transport pot significar viure en un municipi millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada