Penedès Marítim TV

diumenge, 15 de setembre del 2013

L'equip de govern rep als manifestants fent un intercanvi d'impressions de l'estat de l'economia municipal

El govern de Cunit reitera que la pressió fiscal no s'ha apujat el 2012 i que es congelarà per 2014 i 2015 Pedro Ruiz: 'Recordem les mesures adoptades per redreçar la situació de fallida en que va quedar la institució després del govern PSC-PP dels darrers 12 anys'

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cunit ha rebut aquest migdia als representants de la manifestació que ha recorregut els carrers del municipi per a protestar contra l’increment dels impostos municipals i a favor de la rebaixa dels valors cadastrals.

L’equip de govern, encapçalat per l’alcaldessa Montserrat Carreras, ha rebut de mans dels representants de la FAVC i de la Plataforma per una Fiscalitat Justa i Sostenible (Xavier Salvadó), un total de 3488 signatures que han recollit en diversos punts del municipi. A més, el govern cunitenc i els veïns han tingut un canvi d’impressions sobre l’estat actual de l’economia municipal.
Aquesta no és la primera vegada que es troben l’equip de govern amb els representants tant de la FAVC com de la Plataforma per una Fiscalitat Justa i Sostenible. De forma regular des de l’inici del mandat, el govern cunitenc ha explicat l’estat dels comptes i han analitzat de forma conjunta els aspectes de l’evolució de la hisenda municipal.
SIGNATURES CONTRA LA PUJADA D’IMPOSTOS
Avui, l’alcaldessa Montserrat Carreras en nom del govern ha rebut les 3488 signatures de les persones que manifesten el seu desgrat a la decisió que va adoptar l’any passat l’executiu cunitenc d’incrementar el tipus impositiu de l’IBI.
Els membres del govern han recordat que des de l’inici de la legislatura estan portant a terme diferents accions amb l’objectiu principal de sanejar els comptes municipals: reducció d’un 30% de la despesa en els principals contractes de serveis, reducció d’un 25% de les nòmines del personal (passant d’una plantilla de 200 a 150 treballadors), i altres mesures correctores.
Aquest camí ha tingut diferents etapes i diferents situacions marcades pel compliment de les exigències des del Govern de Madrid en els 3 Plans de Pagament a Proveïdors (que en total han ascendit a prop de 20 M d’€), i la negociació amb 4 entitats financeres del pagament dels crèdits i préstecs per fer viable el pagament de la factura als bancs.
L’AJUNTAMENT S’ACULL A L’AJUST A LA BAIXA OFERT PEL CADASTRE
Una de les primeres accions del govern va ser la sol·licitud de la Revisió del Cadastre a la baixa, que no va tenir una resposta concreta per part del Ministeri d’Hisenda, el qual sí que va proposar als ajuntaments acollir-se de forma voluntària a la proposta contemplada en la Llei 16/2012 de 27 de desembre que modifica la Llei del Cadastre RDL 1/2004 de 5  de març.
Amb aquesta modificació de la Llei del Cadastre, el Ministeri d’Hisenda dóna la opció als ajuntaments a sol·licitar un ajust a la baixa dels valors cadastrals dels municipis del voltant. En el cas de Cunit podria ser al voltant d’un 27% el proper any.
Tot i això, el Govern seguirà treballant per aconseguir una revisió completa de la ponència de valors.
L’AJUNTAMENT CONGELA LA PRESSIÓ FISCAL PEL 2014 I 2015
Tot i que els valors cadastrals baixaran en un 27 %, ara per ara no és possible abaixar l’IBI. L’IBI representa el 70 % del pressupost de l’Ajuntament, i és la principal font d’ingressos.
El deute contret entre 2007 i 2011, que l’Ajuntament haurà de pagar durant 30 anys, fa impossible una rebaixa de l’IBI, doncs calen tots els ingressos actuals per poder pagar els serveis públics, i alhora anar amortitzant el deute (motxilla de més de 42 M d'€).
A més, a través dels Plans d’Ajust l’Estat obliga a l’Ajuntament a mantenir els ingressos, condicionant la capacitat d’acció del Govern en temes impositius.
Pedro Ruiz afirma que “per tots aquests motius, l’equip de govern entén el malestar dels ciutadans de Cunit i som molt sensibles alhora de prendre decisions que afecten a l’economia de les famílies. La nostra obligació és explicar als cunitencs que aquesta és la  situació econòmica que té aquest Ajuntament i que no tenim pràcticament marge de maniobra.
Tot i així, totes les mesures que estem prenent des del primer dia van encaminades a no incrementar pel 2014 ni pel 2015 els impostos municipals. Som solidaris amb aquesta mobilització perquè entenem perfectament les reivindicacions. Avui ens hem tornat a trobar, una vegada més, amb els representants de la FAVC i de la Plataforma i, a partir d’avui, obrirem més canals per tal d’explicar a tota la ciutadania en quin estat es troba l’economia de l’Ajuntament i de quina manera els afecten o els beneficies les decisions que prenem com a govern i les directrius que ens marquen des de Madrid.
Entenem i volem que la ciutadania sàpiga que estem fent els passos necessaris i adequats, i quins són aquests passos, per tal de redreçar la més que complicada situació econòmica que ens vam trobar.
També recordar que trigarem més de 25 anys en equilibrar l’economia municipal esgavellada, especialment, en el període 2007-2011 sota el govern PSC-PP liderat per la Sra Judith Alberich i el Sr José Barquier”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada