Penedès Marítim TV

dijous, 12 de setembre del 2013

Una Diada passada per aigua aplega centenars de persones al Centre Social

Una trentena d'entitats, associacions i partits polítics van fer ofrena floral juntament amb els ajuntaments d'Arles de Tec i Cubelles

Els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de Setembre, es van veure afectats per la pluja. L'organització va haver de traslladar els actes a la sala d'activitats del Centre Social, cosa que va reduir un pèl la participació. Malgrat tot, una trentena d'entitats, associacions i grups polítics van realitzar la tradicional ofrena floral després que el Cor l'Espiga interpretés, per primer cop, l'himne nacional de Catalunya, Els Segadors.

L'acte que es va haver de suspendre va ser la hissada de la Senyera, que es va realitzar minuts abans de les 12h., hora d'inici oficial de l'acte, i que es va haver de retirar després perquè l'aire la va trencar.

Participació de la delegació d'Arles de Tec
Enguany, la Diada cubellenca va tenir com a convidats d'honor a l'alcalde d'Arles de Tec, Renat Bantoure, i una delegació de la vila agermanada del Vallespir, a la Catalunya nord. Dimarts a la tarda es va commemorar el 20è aniversari de l'agermanament, en un acte d'homenatge als tres cubellencs (Isidre Piñol, Joan Vidal i Ma. Neus Capdet) i els dos arlesencs (Albert Costa i Alexis Prats) que van iniciar els llaços d'amistat l'any 1991.

El 26 d'abril de 1992, a Cubelles, els alcaldes Isidre Piñol (Cubelles) i Albert Costa (Arles de Tec) van signar un compromís per agermanar els municipis. Un compromís ratificat el 30 de maig 1993, quan els alcaldes d'ambdues poblacions, Albert Costa i Isidre Piñol, respectivament, van signar oficialment el Protocol d'Agermanament a la vila del Vallespir

L'acte es va completar amb l'exposició fotogràfica "Les medievals d'Arles de Tec", a càrrec d'Antoni Pineda i del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell. La mostra és un conjunt de les fotografies presses per Pineda al setembre de 1992, en la primera excursió cubellenca per veure les festes medievals de la vila arlesenca, cosa que va marcar molt a la delegació cubellenca.

Mònica Miquel i Renat Bantoure van presidir l'acte al qual, per motius de salut, no van poder assistir la vídua d'Alexis Prats i l'ex alcalde d'Arles, Albert Costa. Miquel va destacar la importància de l'amistat entre els dos municipis i va avançar que s'han iniciat contactes amb la vila andorrana de Canillo, per presentar un projecte comú a la Unió Europea. Per la seva banda, Bantoure va destacar les bones relacions que sempre han existit entre els dos municipis. Així mateix va anunciar que el proper 26 d'octubre, quan la delegació cubellenca torni la visita a Arles de Tec, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, inaugurarà una estàtua en honor a Josep Clavé al municipi del Vallespir, que ha estat l'escollit per albergar el monument al músic català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada