Penedès Marítim TV

dimarts, 3 de setembre del 2013

RETIREN LES CARPES DE LA DESEMBOCADURA DEL FOIX

Els peixos estaven atrapats en tolls creats per les pluges recents que la calor estava evaporant

Agents rurals, fluvials de l’empresa Forestal Catalana i membres de la Brigada municipal han retirat les carpes atrapades als tolls creats a la desembocadura del riu Foix. Els peixos havien arribat a la zona havent saltat l’embassament de Foix per la crescuda del riu provocada per les darreres pluges i amb el corrent d’aigua havien arribat a la desembocadura del riu. Un cop aquí havien quedat atrapats a mesura que aquesta aigua s’ha anat filtrant i evaporant per l’augment de les temperatures.

Retirada carpes riu FoixLes carpes s’havien anat acumulant cada cop en menys superfície d’aigua, fet que n’havia provocat la mort d’alguns exemplars, la retirada dels quals haurà d’assumir l’Ajuntament de Cubelles. Alertats d’aquest fet, la regidoria de Medi Ambient va posar-ho en coneixement de la Direcció General de Medi Natural que, un cop avaluada la situació, decideix la retirada de les carpes vives que hi ha atrapades a la desembocadura del Foix. Aquesta actuació, que ha tingut lloc el matí de divendres 30 d’agost, s’ha completat amb el trasllat dels exemplars capturats a Cubelles a l’embassament del Foix d’on eren originaris.

La regidoria de Medi Ambient ha alertat tant a la Direcció General de Medi Natural com a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)  que aquesta problemàtica es repeteix periòdicament quan hi ha crescuda i sobreeiximent de l’embassament del Foix i el corrent d’aigua ve a desembocar al mar per la ribera del riu. Si bé Medi Natural assumeix la retirada i trasllat dels exemplars vius, dels morts se n’ha de fer càrrec l’Ajuntament, amb el cost econòmic que suposa la contractació d’una empresa. Pere Lleó, regidor de Medi Ambient, ha declarat a Ràdio Cubelles que demanaran “una reunió amb l’ACA i el Parc del Foix per tal de trobar una solució a aquesta reiterada problemàtica”. Les carpes ja han hagut de ser retirades en tres ocasions al llarg de l’any, en una ocasió el mes de maig, una altra al juny i aquesta darrera a l’agost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada