Penedès Marítim TV

dilluns, 30 de setembre del 2013

Sessions informatives del servei d'ACTIC al CFA Dolors Paul

L'ACTIC és la certificació acreditativa dels coneixements, habilitats i actituds en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals.

Des d’aquest curs escolar el CFA Dolors Paul esdevé centre col·laborador del projecte ACTIC. La sigla ACTIC correspon a la denominació “acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació”. L’ACTIC és la certificació acreditativa dels coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals.

Així doncs, a partir del mes d’octubre es podran desenvolupar les proves d’acreditació a les instal·lacions del CFA Dolors Paul. A més, l’escola d’adults municipal oferta tota una sèrie de cursos destinats a preparar la prova per afrontar-la amb garanties d’èxit. Per tal d’informar als usuaris i a totes aquelles persones interessades, el proper dijous 3 d’octubre es portaran a terme dues sessions informatives (17 i 18 hores) on s’aclariran els principals dubtes i/o qüestions relatives a aquest nou servei municipal.
“Convidem a tothom a assistir-hi a les sessions informatives”, assenyala en Jaume Casañas, regidor d’ensenyament, formació i ocupació. “L’escola adults continua sumant serveis per tal d’oferir una atenció més acurada a la població local. Volem que tothom hi pugui trobar un espai on ampliar i complementar la seva formació”.
Es recorda que l’ACTIC permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències en TIC mitjançant una prova per ordinador. La prova és telemàtica, encara que s’ha de fer en un centre col·laborador autoritzat per la Generalitat, el qual garanteix que es fa en les condicions adequades. Hi ha més de 300 centres distribuïts per tot Catalunya, entre ells el CFA Dolors Paul, amb molta diversitat d’horaris d'avaluació. La sol·licitud i l’obtenció del certificat també són telemàtics. No cal esperar cap convocatòria per presentar la sol·licitud.
Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat, i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són, doncs, una eina que pot facilitar l'obtenció d'una feina, la promoció professional, l'accés a eines d’aprenentatge virtual o l'obtenció d'una certificació professional.
Les persones interessades poden demanar més informació al CFA Dolors Paul (C/de la creueta, s/n) o trucant al telèfon 977 67 46 01 (Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 hores; dimarts i dijous, de 16 a 19 hores).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada