Penedès Marítim TV

divendres, 6 de setembre del 2013

L'inici de la Llar d'infants marca el començament del curs escolar 2013/2014 a Cunit

'El Trenet' estrena nova franja d'assistència en horari només de matí. Un 40% de les famílies han optat per aquest modalitat.


La Llar d’Infants El Trenet ha obert les seves portes per a acollir als nens i nenes que estan matriculats per aquest curs 2013-2014. Des del dilluns 2 fins el dimarts 10 de setembre, els nous alumnes es van incorporant de forma escalonada per a facilitar la seva adaptació al centre.
Nous horaris
Com a novetats d’enguany, d’una banda, l’Ajuntament ha aprovat una nova tarifa només de matí (de 9 a 12h), més econòmica que la de jornada completa (fins a les 17h) i que ofereix a les famílies una nova opció i més facilitats per a portar als seus fills a la Llar sense haver de renunciar als beneficis que pot aportar la llar als seus fills/es. Amb aquesta modificació la Regidoria d’ensenyament, formació i ocupació pretén flexibilitzar les condicions de matriculació dels infants a l’escola amb la creació d’una nova tarifa només en franja de matí (de 9 a 12 hores).
Del total de matrícules fins al dia d’avui, el 40% de les famílies han optat per aquesta modalitat d’assistència.
I d’altra banda, es bonifica l’import dels preus establerts per a l’assistència a la Llar a aquelles famílies que es troben en situació econòmica desfavorida. Així doncs, s’han establert trams de bonificació des del 50% al 10% en funció de cada situació econòmica familiar.
 La Llar també continua oferint la possibilitat d’ampliar l’horari escolar amb les permanències matinals i el servei de menjador (que s’ofereix en dues modalitats: fixe o esporàdic). D’aquesta manera la llar resta oberta des de les 8:00h fins les 17:00h.
La Llar d’Infants El Trenet es caracteritza per oferir als més petits una educació respectuosa a les seves necessitats i al ritme maduratiu personal de cada alumne. És un centre obert al seu entorn que propicia la participació de les famílies en el dia a dia per diferents mitjans. Tot això amb l’estabilitat que aporta una plantilla fixa d’educadores.
Noves matrícules
La Llar d’Infants encara té places lliures, de fet, des del primer dia de curs, està rebent peticions d’informacions i noves sol·licituds d’inscripcions per a aquest curs.
Actualment, les tres aules de P1 compten amb 27 infants (tenen una capacitat de 39 places) i les dues de P2 estan completes amb 40 nens i nenes. La classe de nadons s’obrirà més endavant quan es vagin matriculant al llarg del curs els nens/es nascuts durant el 2013 a mida que les famílies interessades acabin la seva baixa maternal de 16 setmanes.
En paraules del Regidor d’ensenyament, formació i ocupació, en Jaume Casañas, “des de l'Ajuntament tenim l’obligació de donar resposta a les necessitats de les famílies de Cunit. Oferim més flexibilitat i hem volgut adaptar el servei a les exigències i necessitats de les famílies”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada