Penedès Marítim TV

dimecres, 20 de novembre del 2013

Conveni entre l'Ajuntament de Cunit i la Cooperativa Roba Amiga per instal·lar 6 contenidors.

L'ajuntament de Cunit i les cooperatives Roba Amiga i Formació i Treball han signat un conveni de col·laboració per instal·lar 6 contenidors de roba.

Roba Amiga és una cooperativa que té com objectiu millorar la gestió integral i comercialització de roba de segona mà, potenciant la vessant empresarial, facilitant la contractació de persones amb risc d’exclusió social i reduint a la vegada el volum d’aquest residu que actualment es destina a l’abocador. 

Segons el conveni signat, l’ajuntament de Cunit posa de forma gratuïta a disposició de la cooperativa Formació i Treball l’espai necessari per a la col·locació dels 6 contenidors de roba a la via pública. Formació i Treball assumeix totes les responsabilitats derivades de la recollida i el manteniment dels contenidors per tal de garantir-ne el funcionament correcte, garantint en tot moment una correcta imatge exterior tenint en compte la seva repercussió dins el paisatge urbà. Formació i Treball també es compromet a establir un servei de recollida amb la periodicitat necessària per evitar desbordaments i mantenir en tot moment els voltants dels contenidors nets i en ordre. 

S’instal·laran un total de 6 contenidors en diferents punts del municipi , al carrer Estació, a la plaça del rei Jaume I, Pl. Tomàs y Velin-te, 2 contenidors a l’avda, de la Font i a la deixalleria del Parc Ambiental.

L’OBJECTIU SOCIAL
Les empreses d’inserció sociolaboral ofereixen treball, formació i hàbits laborals a persones en processos d’inserció laboral, integrant-les en una activitat empresarial, perquè , en un futur, puguin accedir a altres llocs de treball i assolir la plena autonomia per poder desenvolupar-se professionalment i personalment en la societat. Actualment, la Cooperativa Roba Amiga integra l’activitat de 5 empreses d’inserció que en conjunt ofereixen feina a més de 140 persones, de les quals el 60% està en procés d’inserció.
L’OBJECTIU MEDIAMBIENTAL
El consum anual per persona es troba entre els 7 i els 10 kg de roba o de residu tèxtil, sense tenir en compte la quantitat de residu d’aquests tipus que genera la indústria del sector. La recollida selectiva de roba usada, sabates, roba de la llar i altres residus tèxtils, per a la seva revaloració, ofereix oportunitats per a la reutilització en el mercat de segona mà i redueix de forma considerable el volum de residus que van a parar als abocadors o incineradores. Ampliar la vida útil de la roba és també una aposta per fomentar la reutilització i la reducció del consum de recursos. Durant l’any 2010 es van recollir més de 6.000 tones de roba, una part significativa de la qual es va reintroduir en la societat mitjançant la xarxa de 15 botigues de moda de segona mà. A Catalunya es generen prop de 185.000 tones/any de residus tèxtils que representen al voltant del 4% del total de residus generals. D’aquest total, només es recullen selectivament al voltant de 15.000 tones/any i d’aquest se n’aprofita prop del 40% a través de la seva reutilització.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada