Penedès Marítim TV

divendres, 29 de novembre del 2013

L'Ajuntament de Cunit aprova provisionalment el Pressupost per l'any 2014

El Ple de l'Ajuntament de Cunit ha aprovat inicialment el Pressupost General per a l'exercici 2014 que es presenta anivellat amb un total de 20.224.143,00€.

L’equip de govern ha portat a aprovació un Pressupost auster i condicionat als compliments dels requisits exigits pels Plans d’Ajust, els Plans de Proveïdors i els termes establerts en el Pla de Sanejament Financer aprovat per la Corporació al desembre de 2012.
Segons el regidor d’Hisenda Pública, Pedro Ruiz: “Es tracta d’un Pressupost que demostra que la feina feta està donant els seus fruits. Aquest, com els dos anteriors, és un document molt condicionat, pel gran endeutament de l’Ajuntament acumulat en el període 2007-2011 sota el govern de la Sra Alberich i del Sr Barquier (PSC-PP)”.

Ruiz ha posat èmfasi en la càrrega dels interessos afirmant que “el retorn dels prèstecs és de 4M d’€, un 20% del pressupost de despeses”.
Pel que fa al capítol II, de Serveis, un 42,50% del pressupost amb 8,4M d’€ que contemplen la renovació de l’enllumenat públic i una important reducció del consum elèctric i actuacions en el paviment i voreres dels carrers.
No obstant, l’economia municipal és fluïda i permet plantejar-se durant el 2014 millores en el conjunt dels serveis municipals incrementant-se també les dotacions pressupostàries en serveis socials, educació i foment de l’ocupació.
El regidor manifesta que “el més important és que s’ha elaborat un pressupost amb capacitat de retorn del deute, però també mantenint les condicions actuals dels serveis municipals i sobretot, sense obviar partides tan importants com la dels serveis socials i els serveis que incideixen directament a les famílies del municipi”.
Pedro Ruiz acaba afirmatn que “A final de 2013 la motxilla de 42M d’€ deixada pel govern PSC-PP queda reduïda a 35M d'€. El deute ha baixat considerablement i a més, millorem les polítiques socials de suport als veïns i veïnes de Cunit”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada