Penedès Marítim TV

dijous, 28 de novembre del 2013

Cubelles diu NO a la violència de gènere!

El manifest del 25N tanca una setmana d’activitats contra la violència masclista

La lectura del manifest unitari del 25N, dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, va posar dilluns punt i final a una setmana plena d’activitats. Després d’uns anys en què es donava suport a les activitats organitzades per les entitats feministes, la regidoria de Polítiques d’Igualtat ha tornat a organitzar directament aquestes activitats.

Lectura del manifest del 25NEls actes van començar amb la presentació del Protocol d’Atenció a dones víctimes de violència masclista, elaborat des del SIAD Garraf amb per als municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella. La segona activitat va ser el passat dijous amb la conferència sobre El paper de les dones a la primavera àrab, a càrrec de la politòloga iraniana Nazanin Armanian, professora de Ciències Polítiques i experta en geopolítica. Armarian va parlar sobre el paper de les dones del nord d’Àfrica en les rebel·lions conegudes com la Primavera àrab i com aquestes, “després de les rebel·lions, no només no han guanyat res sinó que han perdut els drets que havien guanyat després de dècades”. La politòloga ens va obrir els ulls sobre l’islam polític i la situació de la dona al món musulmà, donant-nos a conèixer una realitat que no apareix en els mitjans de comunicació i que va ser força impactant, comparant els diferents tipus de violència de gènere que pateixen les dones al món.

Divendres va tenir lloc la taula rodona sobre l’aplicació de la llei contra la violència, amb la participació de la caporal Esther Graells, cap del Grup d'Atenció a la Víctima (GAP) de Vilanova i la Geltrú; Josep Oller, advocat i especialista en Dret de Família; i Esther Laso, psicòloga terapeuta infantil especialista en l'àmbit d'intervenció. En la sessió es va abordar com actuar des del Protocol d’Atenció des de els diferents agents que intervenen, petites senyals per poder detectar quan una dona és víctima de violència i com actuar perquè a nivell jurídic es pugui arribar a una resolució.

Tot i que l’assistència a aquest actes va ser moderada, des de la regidoria de Polítiques d’Igualtat es valora “molt positivament el haver pogut abordar i tractar els diferents tipus de violència de gènere que pateixen les dones arran del món”.

El programa d’activitats va culminar amb la lectura del manifest institucional a la Plaça de la Vila el mateix 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, que va aplegar a una cinquantena de persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada