Penedès Marítim TV

dimarts, 19 de novembre del 2013

La NASA posa en l'òrbita terrestre l'estudi d'una jove de Cunit!

Fa quatre anys l'Agència Europea de l'Espai ja es va interessar per la investigació de les bombolles en estat de microgravetat.

El 2010 la jove de Cunit Anna Garcia tenia 21 anys i ja era llicenciada en enginyeria tècnica aeronàutica. El projecte que va fer amb dos companys del departament de Física Aplicada de la Universitat Politècnica (UPC) va ser seleccionat per l'Agència Europea de l'Espai (ESA) per posar-ho en pràctica.

Anna Garcia explicava que era « una il·lusió ». El seu projecte va ser l'únic escollit per l'ESA entre els molts presentats des de diversos països per desenvolupar-lo en condicions reals. Però ara el treball de la investigadora de Cunit ha arribat més lluny, en coet.

Dimarts passat l'Administració Nacional de l'Aeronàutica i de l'Espai (NASA), l'agència del govern nord-americà responsable del programa espacial civil, investigació aeronàutica i astronàutica, va llançar un coet a l'espai amb l'experiment de la jove de Cunit.

Ha estat l'únic experiment científic de fora dels Estats Units que la NASA ha enviat a l'espai amb el coet des de la base de Spaceport America, a Nou Mèxic. És una investigació sobre gasos i líquids amb l'objectiu de millorar el combustible en els dipòsits dels vehicles espacials. El treball de ha de servir per a les tripulacions pilotades a l'espai.

Anna Garcia, que ja és doctora i treballa a la UPC, explicava llavors al Diari aquell projecte que avui ja ha estat en l'espai per a una prova en condicions de microgravetat. La investigadora fa dies que està als Estats Units per seguir el llançament del coet. L'estudi de la jove de Cunit ha realitzat un vol suborbitals dins del programa Flight Opportunities de la NASA a 100 km d'alçada.

El programa ofereix provar en les condicions adequades les noves tecnologies espacials. Són cinc minuts de microgravetat per experimentar simulant entorns de gravetat reduïda com la lluna o mart, el que passa a una alçada de 100 quilòmetres de la terra i s'aturen els motors del coet.

Explicava Anna García a 2010 que volia dedicar-se a la investigació. Llavors feia un màster en Ciència i tecnologia aerospacial. Una passió des que estudiava quart d'ESO a l'institut Camí de Mar de Calafell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada