Penedès Marítim TV

dimarts, 19 de novembre del 2013

Programa d'actes a Cunit amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

La programació inclou durant dues setmanes: exposicions, conferències, tallers i activitats literàries i l'acte institucional el 25 de novembre

Cunit enceta el 18 de novembre els actes de commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència envers les Dones. Exposicions, conferències i actes literaris i institucionals conformen el programa d’activitats amb l’objectiu de millorar la sensibilització i el compromís social i prevenir la violència masclista.


La Biblioteca Municipal Marta Mata acollirà des del 18 de novembre fins al 4 de desembre una exposició bibliogràfica sobre la violència de gènere, acompanyada del còmic Quiéreme bien: Una historia de maltrato,  de la Rosalind B. Penfold.

Del 19  al 25 de novembre, al Casal Municipal es podrà visitar l’exposició La lluita per l’oportunitat de viure, organitzada conjuntament per l’Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic.  L’exposició reconstrueix alguns episodis de la vida de les dones des del 1931 fins al 1978, a través d’un recorregut per les quatre etapes  més destacades d’aquell període: "La segona República: Una oportunitat", "Quan la vida perd valor. La guerra civil", "Quan viure és sobreviure. Franquisme" i "Construint la democràcia".
Els Centres Cívics de Cal Cego i Els Jardins acolliran l’exposició Quin temps tenim? L’organització de la vida quotidiana. Una exposició que ens convida a un seguit de reflexions “Per què ens falta temps? Com es pot fer compatible la jornada laboral amb les necessitats de cura i atenció de les persones? Qui se n’ha d’ocupar?”.
Organitzada per l'Institut Català de les Dones, l’exposició posa en relleu les dificultats per harmonitzar els diferents temps de vida, les quals han convertit la gestió del temps en una de les qüestions prioritàries per al benestar de les persones.  Es podrà visitar al Centre Cívic Els Jardins del 19 al 25 de novembre i a partir d’aquesta data i fins al 2 de desembre, al Centre Cívic Cal Cego. 

Dins el programa d’activitats adreçades específicament a la població jove de Cunit, l’ajuntament ha organitzat una Campanya de prevenció de la violència de gènere dirigida als alumnes de batxillerat i cicles formatius de l’IES Ernest LLuch i Martín, que constarà d’un seguit de tallers i xerrades a càrrec del col·lectiu H20 Espai Jove de Salut.
En el marc de les accions de sensibilització adreçades als joves, el mateix dia 25 de novembre, la biblioteca acollirà a les onze del matí la Xerrada - taller Sensibilització i prevenció de la violència en l’àmbit de la parella, que anirà a càrrec de la Clàudia Vinyals.
Per la tarda,  es desenvoluparan els actes centrals  de commemoració d’aquesta diada.   A dos quarts de set, a la sala de sessions de l’ajuntament, tindrà lloc la xerrada - col.loqui:Comportamiento social frente a los malos tratos a càrrec de l’advocada especialista en violència contra les dones, Maria del Lujan Piatti.
En acabar la xerrada, es celebrarà l’acte institucional amb la lectura del manifest del  Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones per part de la Regidora de Relacions Ciutadanes, Cipriana Cánovas. Durant l’acte es repartiran els llaços liles que simbolitzen l’adhesió i el compromís amb aquesta lluita per l’eradicació de la violència masclista  i es farà una encesa d’espelmes en memòria de les víctimes. 
La programació finalitzarà el dia 29 de novembre, amb la presentació del llibre La lluita de la dona bereber, que anirà a càrrec de la seva autora Jamila Al Hassani. Aquesta acte literari tindrà lloc a les sis de la tarda a la Biblioteca Municipal Marta Mata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada