Penedès Marítim TV

dimarts, 26 de novembre del 2013

Programa d'acompanyament al col.lectiu de dones marroquines del municipi de Cunit en termes d'habilitats personals i socials.

El passat dia 15 de novembre va finalitzar el Programa d'acompanyament al col.lectiu de dones marroquines del municipi de Cunit en termes d'habilitats personals i socials.

El programa, finançat per la Dirección General de Migraciones del Ministerio de Empleo y Seguridad Social, en el marc del Fons Europeu per a la Integració de Nacionals de Tercers Països, ha tingut com objectiu donar continuïtat al procés d'acollida i acompanyament a la inclusió social d'un grup de dones d’origen marroquí, per facilitar les seves possibilitats i millorar les seves condicions d’accés a la societat d'acollida.
Aquest programa, organitzat pels departaments de mediació i d’immigració de la Regidoria de Relacions Ciutadanes, ha comptat amb la intervenció de professionals externs especialitzats en les àrees formatives que es treballen.
Les sessions amb el grup de dones participants, que van començar el 4 de març i han acabat el 30 de setembre d’engany, s’han dut a terme a les dependències municipals de l'Ajuntament de Cunit, ubicades al Carrer dels Horts, núm.5, i han suposat un total de 138 hores de formació.

Per la seva banda, la formació del grup d'homes va començar el 5 de març i va finalitzar el 21 de maig, amb un total de 36 hores, i s’ha realitzat a l'Escola de Formació Dolors Paul. Aquesta formació es va complementar amb el programa d’alfabetització en català “Lletres per a Tothom”, gestionada per l’entitat Omnium Cultural i recolzada per la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i que ha suposat 60 hores més de formació per aquest col.lectiu.
A la cloenda va assistir la Regidora de Relacions Ciutadanes, Cipriana Cánovas, i en nom de l’equip de govern, va aprofitar per agrair als i les participants l’esforç que han fet pel que fa al seu procés formatiu i els va animar a continuar, mostrant la voluntat del consistori de seguir invertint recursos en polítiques com aquestes que afavoreixin la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Cunit i la cohesió social al municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada