Penedès Marítim TV

divendres, 15 de novembre del 2013

Cubelles, contra la violència de gènere.

Del 14 al 25 de novembre nombrosos actes solidaris a favor de la igualtat entre gèneres.

cartell actes 25NDins del Programa de Polítiques de Gènere, aquest any 2013 l’Ajuntament de Cubelles vol commemorar el 25 de novembre Dia Internacional per a l’eradicació de la violència vers les dones mostrant el rotund rebuig a aquest violència amb una sèrie d’actes que es duran des del 14 fins al mateix 25 de novembre, quan es clourà amb la lectura del Manifest institucional.

Des del Servei d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal del Garraf es realitzarà la presentació Protocol d’atenció a dones víctimes de violència masclista en els municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella el dijous dia 14 a les 17 h. a la Plaça Beatriu Claramunt (seu del CCG).

El dijous dia 21 a les 19 h. la sala d’exposicions del Centre Social acollirà la conferència "El paper de les dones a la primavera àrab" a càrrec de Nazanin Armanian, llicenciada en Ciències Polítiques i doctora en filosofia, que ha impartit cursos sobre la situació de la dona als països musulmans, sobre geopolítica d’Orient Mitjà i ha publicat diversos llibres comEl Islam sin velo (Planeta 2009),  Retrato de la mujer en los países musulmanes (Flor del viento, 2001), La mujer en el país de los ayatolás (Flor del viento, 1997), Mujeres sin hombres (Txalaparta, 1999).

El divendres dia 22 a les 19 h. a la sala de reunions del Centre Social es farà una taula rodona per tractar “Les dificultats en l’aplicació de la llei contra la violència de gènere: detecció i protecció- aspectes legals, policials, socials i cívics”. Hi participaran diferents especialistes per tractar aquest tema des de la vessant legal, psicològica i assistencial.
Durant la sessió hi haurà la intervenció d'una psicòloga infantil per explicar les seqüeles físiques, psíquiques i emocionals que pateixen els infants per culpa de la violència de gènere i familiar.

Per últim, el dilluns dia 25 de novembre commemorarem el “Dia Internacional per a l’eradicació de la violència vers les dones” amb la lectura del manifest institucional a les 12 h. a la Plaça de la Vila com administració juntament amb la ciutadania que ens vulgui acompanyar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada